KAER F Laihia 19.12.2015

Sanin kanssa on tämän syksyn aikana tullut osallistuttua moniin kokeisiin. Edellisestä Ylivieskan kokeesta jäi hieman ristiriitaiset fiilikset, että mitenkä se Sanin avanssin laita oikeen on. Senpä takia oman seuran kokeisiin osallistuminen noin viikko ennen joulua ei ollut mitenkään itsestäänselvyys. Mutta eipä noita KAER-kokeita joka viikko omalla kylällä ole eikä niihin pääseminenkään aina käy tuosta vaan, niin eihän siinä auttanut kuin osallistua.

Keli koepäivänä oli joulukuulle poikkeuksellisen lämmin. Ilman lämpötila huiteli parin asteeen verran plussan puolella, maa oli vähän pakkasella, aurinko paistoi ja tuuli oli sopiva KAER-kokeisiin. Siihen vielä kun saa hyvän koeryhmän ympärilleen, niin johan päivän saldo oli jo tuossa vaiheessa plussan puolella.

Koemaastosta, joka oli pieni peltojen ympäröivän nevan ympäristö, ja sieltä löytyvästä riistasta (ts. fasaaneista) oli tiedossa, että ne olisivat erittäin juoksevaa sorttia. Siinä saisi siis jokainen koeryhmän koira näyttää parasta osaamistaan. Koeryhmä koostui neljästä koirakosta, joista Sani oli ainut nuortenluokan edustaja.

Sani oli kokeen aikana 3 hakuerää irti, joista jokaisessa oli riistakosketus. Juoksevat linnut jallittivat nuorta koiraa varsinkin toisen erän aikana sen minkä kerkesivät, joten siitä erästä ei jäänyt eräkertomukseen kuin maininta tuloksettomasta seisonnasta. Muuten Sani todellakin näytti parhainta osaamistaan, vaikka vastus ei ollut sieltä helpoimmasta päästä. Tällä kertaa myös nouto meni niin kuin pitikin. Kokeen lopputulokseksi tuli NUO1 85 pisteellä! Ja voin todeta, että kyllä muuten tuntui hyvältä kuulla tuo tulos. 🙂

Seuraavan kerran Sanin kanssa startataan kokeessa ensi syksynä AVO-luokassa, jos (ja toivottavasti kun) koira on vielä lapasessa.