Kalliovuorten Vekku

s. 27.8.2010 – FI54464/10 – kasv. Veikko Hakala, Korpilahti

vekku_poseeraa_2014Vekku tuli perheeseemme aikaisemmin kuin olimme kuvitellut. Ajatus toisesta ei-ajavasta koirasta heräsi keväällä 2010 luettuamme Koiramme-lehdessä olleen rotuesittelyn pienimünsterinseisojasta. Koska perheeseemme oli tullut perheenlisäystä tammikuussa 2010, ajattelimme toisen koiran ”järkevän” hankkimisajankohdan olevan siten seuraavan vuoden kesä. Mutta kuinkas kävikään… Lokakuussa 2010 sitä sitten ajeltiin kohti Korpilahtea hakemaan Vekkua kotiin.

Alusta lähtien Vekku on ollut tottelevainen, mutta kovapäinen. Kaksi ensimmäistä metsästyskautta meni opetellessa, niin koiralla kuin emännälläkin, että mitä se yhdessä metsästäminen on. Syksy 2012 toi kuitenkin mukanaan kiinteät seisonnat ja räväkät avanssit. Avanssin jälkeisistä toiminnoista Vekun kanssa yritettiin käydä neuvotteluja, niissä kuitenkaan pääsemättä haluttuun lopputulokseen. Näin ollen Vekusta ei tullut koekoiraa, mutta eihän sen hyvän metsästyskaverin tarvitse ollakaan.

Vaikka Vekku toivottaa haukunnallaan vieraat meille tervetulleeksi, on hän luonteeltaan iloinen ja nöyrä. Pikkumünsterimäiseen tapaan energiaa löytyy, vaikka vähän naapureillekin jakaa. Ainoastaan pitkän metsäpäivän jälkeen herrassa voi huomata väsymisen merkkejä. Ulkomuodollisesti Vekku on myös todistetusti pätevä.