Siirin ja Fazerin pennut ovat syntyneet

Siirin ja Fazerin pennut syntyivät lauantaina 16.3.2024 klo 01.00 – 06.30. Pentueeseen syntyi 4 urosta ja 4 narttua.

Ennen synnytystä käytin Siirin tiineysröntgenissä, jossa tarkan tutkiskelun jälkeen näkyi 8 pientä kalloa. Tämä tarkottaisi kasvattajille hieman huolettomampia ensimmäisiä viikkoja, kun emän hyvät nisät riittäisivät kaikille pennuille ”yhteen kattaukseen”.

Tiineysröntgenin kuva

Perjantaina 15.3. aikaisin aamulla alkoi Siirin levottomuus ja läähättely. Synnytyksen avautumisvaihe oli siis alkanut. Hieman ennen puolta yötä perjantaina sikiövedet meni, josta ei mennyt kuin reilu tunti ja ensimmäinen pentu oli maailmassa. Synnytys sujui kokonaisuudessaan oikein hyvin. Alkuun Siiri oli vähän ihmeissään, että mistä näitä vinkuleluja oikein tulee, koska ensimmäiset 4 pentua syntyi aika lyhyellä aikavälillä. Mutta tämän jälkeen tuli pentujen syntymässä pieni tauko ja Siiri sai jutun juonesta kiinni. Loput 4 pentua syntyi melkein kuin itsestään.

Pennut ovat kohta viikon ikäisiä ja kasvavat kovaa vauhtia. Kyllä siinä onkin vain iso ero, että onko pentuja 11 vai 8. Kahdeksan pennun kanssa ei tarvitse murehtia, että saavatko ne pienimmät pennut tarpeeksi ravintoa. Kokoeroja tässäkin pentueessa on, mutta jokainen pennuista kasvaa hyvin ja omalla ”kasvukäyrällään”.

Kaikille pennuille on jo tiedossa oman loppuelämän koti, joissa uutta perheenjäsentä odotetaan kuumeisesti.