Touko- ja kesäkuun kuulumisia

Pitkän aikaa tässä on kestänytkin, että on joutanut hieman näppäilemään ylös meidän köörin kuulumisia ja menemisiä. Kiireisenä meidän perhettä, ja varsinkin emäntää, piti Saksanseisojakerhon erikoisnäyttely ja sen järjestelyt aina tuonne kesäkuun puoleen väliin asti. Näyttelyhän järjestettiin 13.6.2015 Laihialla.

Mutta ennen pahinta kiirettä erkkarin järjestelyiden kanssa kerettiin Sanin kanssa käymään Lestijärvellä näyttelyssä. Päivän laatuarvostelu oli EH, jonka tuomari Raimo Louhio saneli näin: ”13 kk narttu, joka on erittäin hyvää tyyppiä. Lyhyehkö, muuten hyvä nartun pää. Hyvä kaula &selkä. Pitkä lanneosa. Hyvä häntä. Koira on n. 6 cm korkeuttaan pidempi. Hyvät kulmaukset. Liikkuu hyvin. Hyvä turkki.” Laatuarvostelua siis laski se, että tuomari mittasi sanin sentin pidemmäksi kuin mitä rotumääritelmä sallii.

IMG_5343_2

Sanin seisontaa Lestijärven näyttelyssä

IMG_5363_2

Tuulihaan Attina, KÄY ERI, KÄK1, SERT, ROP, RYP-2

Vaikka Lestijärven näyttelystä Sanille ei sertiä tällä kertaa tullutkaan, niin onneksi sellaisen sai kuitenkin Tuulihaan Attina. Attinan kotijoukot ja vara-händleri ovat koittaneet sitä viimeistä sertiä metsästää yli vuoden verta, ja kolme kertaa toisen ja kolmannen sertin välillä on käteen lykätty se ”maailman huonoin lohdutuspalkinto” eli varaserti. Lestijärvellä sinnikkyys palkittiin, ja näin Attinasta tuli kolmen x:n ajuri. 🙂

Vesku on kerennyt kiertelemään parit jousikisat hyvällä menestyksellä. Savolaisten kisassa 23.5. sijoitus oli toinen ja Jyvässeudun Jousimetsästäjien 6.6. järjestämässä kisassa sijoitus oli ensimmäinen. 😀 Tänä kesänä isännän kisakalenteriin on ilmestynyt myös Suomen Jousimetsästäjäin Liiton kisojen lisäksi Suomen Jousiampujain Liiton kisoja. Vapaat viikonloput ovat siis harvinaista herkkua meidän perheessä.

Erikoisnäyttelyn viikonloppuna pääsivät lapset nauttimaan mumman ja paapan seurasta, kun äiti ja isä ahkeroivat näyttelyn talkooporukassa. Päivä olikin siis erittäin hektinen, kun vielä Vekku ja Sani oli ilmoitettu näyttelyyn, ja nekin piti keretä esittämään. Pikkumünsterit näyttelyssä arvosteli jo Lestijärveltä tuttu Raimo Louhio. Vekku sai laatuarvosteluksi ERIn, ja SA taisi jäädä saamatta herran pörröisen karvan vuoksi. Sani sai samaisen EH:n laatuarvosteluksi, ja tällä kertaa moitteita tuli muustakin kuin rungon pituudesta. Muutenkin tuomarin mielestä yllättävän moni koira oli pitkärunkoinen (jopa Vekku!) ja/tai pehmeäselkäinen…

sani_erkkari_2015

Sanin tiukka katse emännän etusormeen

vekku_erkkari_2015

Vekun askellusta kehässä

Mutta tässäpä Vekun ja Sanin arvostelut kirjoitettuna.
Sani: ”15 kk narttu, joka on erittäin hyvää tyyppiä. Melko pitkärunkoinen narttu, jolla hiemn lyhyt mutta raskaahko pää. Hyvä kaula. Selkälinja voisi olla jäntevämpi. Hyvä häntä. Vielä hieman vaatimaton rintekehä. Normaalit kulmaukset. Hyvät liikkeet. Turkki hieman kesken.”
Vekku: ”5 v. koira, joka on erittäin hyvää tyyppiä. Kookas hieman pitkän vaikutuksen tekevä koira, jolla kaunis virheetön pää. Hyvä kaula, selkä ja häntä. Hieman matala rintakehä. Hyvät kulmaukset ja sivuliikkeet, takaa hieman kapeat. Turkki ei parhaassa kunnossa.”

Kesän koiratapahtumiin kuuluu tällä hetkellä Kurikan ryhmänäyttely 25.7. jonne Viivi on ilmoitettu kokeilemaan onneaan. Heinäkuun lopussa käydään myös tekemässä Sanin kanssa vesityökoe syksyä varten pois alta. Kesän muiden menojen kanssa, noissakin on jo ihan mukavasti tekemistä.