Loppukauden kuulumisia

Paljon on kerennyt tapahtua viime kirjoituksen ja tämän päivän välissä. Koitetaan nyt siis hieman kootusti saada loppukauden, ja sen jälkeiset tapahtumat yhteen kirjoitukseen kerättyä.

Kasvattien edesottamuksista täytyy ensimmäisenä mainita pienen ja pippurisen possumestarin, eli Xenan, pitkään kokeeseen osallistuminen 6.2. kotimaisemissaan. Jänis sai Xenan edessä kyytiä BEAJ 1 -tulokseen oikeuttavien ajominuuttien ja ominaisuuspisteiden verran. Kokonaispisteitä kokeesta kertyi 63,67. Onnittelut Xenalle omistajineen!

Vaikka kokeisiin osallistuminen antaa tietoa koirista ja niiden ominaisuuksista, niin tärkeintä on, että koirien kanssa metsästetään. Olikin siis enemmän kuin mukava saada ykköspentujen omistajilta viestiä onnistuneista metsäpäivistä. Kiitos siis kaikille omistajille, että pidätte pentusista hyvää huolta, ja suotte heille mahdollisuuden tehdä sitä mihin ne on luotu!

Omien koirien osalta loppukausi keskittyi pitkälti Viivin kanssa metsässä käymiseen.  Ja kyllähän nyt sellaisen koiran kanssa on kiva käydä metsällä, joka viimeinkin on alkanut hakemaan. Hakeva koira myös yleensä niitä jäniksiäkin löytää ajettavaksi, joten taitoa ajamiseenkin on tullut roimasti lisää. Isäntä alkoi jo väläytellä kokeisiin osallistumisen mahdollisuudesta. Jos Viivin taidot on vielä syksylläkin samalla tasolla ja haku aina vaan maittaa, niin silloin voi jo vakavasti harkita kokeisiin osallistumista.

Nyt kun metsästys on pakollisella vajaan puolen vuoden mittaisella tauolla, keskitytään johonkin ihan muuhun. Sanille on tiedossa ainakin patsastelua Vaasan kansainvälisessä koiranäyttelyssä huhtikuun, ja eiköhän se Viivikin pääse kesän aikana johonkin näyttelyyn. Koerintamalla Sanin kanssa myös valmistaudutaan ensi syksyn koetteluihin käymällä jossain sopivassa välissä vesityökokeissa. Jännittävimpiä aikoja kuitenkin eletään Flikan kanssa, joka aloitti juoksunsa eilen. Saapa nähdä, että viliseekö meidän markilla pieniä beaglejä kesällä…