Vesityökoe Sulvalla

Sanin kanssa suunnattiin tiistaina 28.7. kohti Sulvaa ja vesityökokeita. Viimeisimmät harjoitukset neidin kanssa olivat menneet niin hienosti, jotta hyvillä mielin kokeeseen lähdettiin. Hieman kuitenkin pakkaa sekoitti juoksut, jotka olivat edellisellä viikolla Sanilla alkaneet. Sitä kun ei koskaan tiedä, että miten ne hormoonit sekoittaa koiran päätä.

Paikalle kokeeseen ilmestyi 10 koiraa, joista 5 oli nuorten luokassa, 3 avoimessa ja 2 voittaja luokassa. 10 koirasta peräti 5 oli pikkumünsteriä. Sanin oli tyydyttävä kohtaloonsa, ja koesääntöjen mukaisesti oli suoritusvuorossa viimeisenä. Sania tämä ei tuntunut hirveästi haittaavan, vaan neiti odotteli vuoroaan auton perässä erittäin rauhallisesti.

Kun suoritusvuoro koitti, alkoi emännälläkin pulssi hieman nousemaan. No, ei muuta kuin koira tuttuun tapaan sivulle istumaan, ja odottelamaan suorituslupaa. Hienosti Sani otti kontaktin linnun tiputtua veteen, ja siitä saikin sitten emännältä noutokäskyn. Pari askelta neiti ottikin veteen, mutta sitten viereisestä pusikosta tuli tuulen mukana jokin järjettömän hyvä haju. Sitä siis olisikin pitänyt päästä haistelemaan väkiselläkin emännän kielloista ja käskyistä huolimatta. Ei muuta kuin koira sivulle uudestaan, ja uusi lähetys veteen, jonka neiti olisi tälläkin kertaa mielummin jättänyt tekemättä ja mennyt huumaavien tuoksujen luokse. Ehkä jopa ihmeen kaupalla Sani kuitenkin lähti hitaasti, pitkin askelin ja ihan kuin välttäen strategisten paikkojen kastumisen, kohti lintua. Loppu suorituksesta sujui kuin oppikirjasta, mutta tiedossa oli kuitenkin pistemenetyksiä hitaasta veteenmenosta. Lopputulos oli kuitenkin hyvä 4/5! 🙂

sani_vesityokoe_arvostelu

Sanin Sulvan vesityökokeen arvostelulomake

Tyytyväinen täytyy jo olla tuohon 12 pisteeseen, jotka on jo hankittu syksyn kokeita ajatellen. Mutta kerran neidillä rahkeita on täysiinkin pisteisiin, niin odotellaan nyt juoksujen loppumista ja hormoonien tasaantumista, ja mennään sitten kokeilemaan vesitöitä uudestaan. Tämä saattaa jopa mennä sorsastuksen aloituksen jälkeen. Mutta onpahan neiti päässyt sitten harjoittelemaan kyseistä osiota ihan oikeassa tilanteessa (toivottavasti).

sani_vesinouto

Kuva: Jonas Lindeman