Vaasa KV 2015

Alkaa näyttämään siltä, että Vaasan kansainvälinen koiranäyttely ottaa meidän vuosittaisissa koiratapahtumien kalenterissa oman paikkansa. Järjestetäänhän näyttely lähellä meitä, hyvänä aikana ja mukavassa paikassa. Tänä vuonna näyttelypaikalle Botnia-halliin ei tarvinnut mennä kuin lauantaina, kun näyttelyyn oltiin ilmoitettu vain Vekku ja Sani. Harmillisesti kun ryhmät 6 ja 7 ovat aina olleet eri päivinä.

Vaasan KV oli siis Sanin ensiesiintyminen virallisissa näyttelyissä, ja se laittoi hieman emäntää jännittämään. Jännitys ei johtunut siitä etteikö Sani osaisi kehässä käyttäytyä vaan siitä, että minkälaisen arvostelun neiti saisi. Onneksi jännitystä jakamassa oli hyviä ystäviä omien münstereittensä kanssa, ja antamassa auttavaa kättä. Yksin kahden münsterin kanssa näyttelyssä olisi muuten ollut aika mahdoton tehtävä.

Tuomarina münstereille toimi ruotsalainen Hans Rosenberg. Yhteensä münstereitä oli ilmoitettu 4 kappaletta, joista 2 oli  urosta ja 2 narttua. Vekkua hän arvosteli seuraavin sanoin: ”Maskulin hane. Utmärkt typ, tilltalande helhet. Ej i bästa päls. Utmärkt huvud och uttryck. Utmärkta vinklar fram, mycket bra förbröst och kropp. Utmärkt benstomme. Bra bakparti. Rörs med bra steglängd från sidan, något brett fram, samt stolt för sin svans.” Sama suomeksi menee siis (kutakuinkin) näin: ”Maskuliininen uros. Erinomainen tyyppi, puhutteleva kokonaisuus. Ei parhaassa turkissa. Erinomainen pää ja ilme. Erinomaiset kulmaukset edessä, erittäin hyvä eturinta ja runko. Erinomainen (raaja)luusto. Hyvä takaosa. Liikkuu hyvällä askelpituudella sivusta, hieman leveästi edestä, ylpeä häntä.”  Vaikka Vekun turkki ei todellakaan ollut parhaassa kunnossa, niin tulos oli ERI, SA, AVK1, PU1 ja CACIB.

Sanista tuomari tuumasi näin: ”Feminin tilltalande helhet under utveckling. Utmärkta proportioner. Vackert huvud och uttryck. Utmärkt hals och skuldror. Bra kroppsvolym, något kort i sitt bröstben. Bra länd-parti, bra kors och bakställ. Rörs med bra steg från sidan. Bra pälsstruktur.” Ja suomennos: ”Feminiininen puhutteleva kokonaisuus kehittymässä. Erinomaiset mittasuhteet. Kaunis pää ja ilme. Erinomainen kaula ja lavat. Hyvä rungon tilavuus, hieman lyhyt rintaluu. Hyvä lanne, hyvä lantio ja takaraajat. Liikkuu hyvällä askelpituudella sivulta. Hyvä karvanlaatu.”

Kun kehäsihteeri vilautti Sanille punaista lätkää ERInomaisen merkiksi oli näyttelyn tavoite enemmän kuin saavutettu. Kilpailuluokassa Sani sijoittui ensimmäiseksi, ja siinä vaiheessa kun vaaleanpunaista lätkää näytettiin SAn merkiksi, en ollut uskoa silmiäni. Tämä tarkoitti Sanin ensimmäistä SERTiä ja myös sitä, että kaksi omaa koiraa olisi ROP-kehässä. Sanin lopputulokseksi tuli ERI, SA, JUK1, PN1, SERT. ROP-kehässä apukäsille oli tosiaankin tarvetta, ja onneksi Jonas oli valmiina astumaan kehään pyydettäessä. ROP-kehässä pyörähdettiin vain kierroksen verran, ja siinä vaiheessa tuomari oli jo päättänyt, että Vekku olisi ROP ja Sani VSP.

vaasa_kv_rop_vsp

ROP ja VSP tuomarin kanssa kuvattuna

Vekun kanss käytiin vielä normaali yksi kierros pyörähtämässä ryhmäkehässä, mutta se ei kuitenkaan tunnelmaa päivän saavutuksista latistanut ollenkaan. Näyttelyn lopputulos ylitti siis odotukset reilusti. Ja mikä parasta näitä hienoja tuntemuksia oli monta ihanaa ystävää ja heidän münsteriään jakamassa. Niin ja ilman näitä kallisarvoisia ystäviä olisi tämän emäntä ollut solmussa kahden münsterin kanssa. 🙂

Sanin näyttelyura saa jatkoa seuraavan kerran Oulaisten ryhmänäyttelyssä 2.5. jonne onkin todennäköisesti ilmoitettu useampikin mäyräsalolainen kasvattajaluokka mielessä…