Messari 2013

Niin koitti viime viikonloppuna pitkään ja hartaasti odotettu ”messari” viikonloppu. Erikoista tämän vuoden messarissa oli sen kolmipäiväisyys, joka piti sisällään perjantaina Helsinki Winner-näyttelyn, lauantaina Nordic Winner-näyttelyn ja sunnuntaina Voittaja-näyttelyn. Vekku oli ilmoitettu lauantaiksi ja sunnuntaiksi patsastelemaan näyttelykehään.

Viikkoa ennen messaria koitin syöttää Vekkua hieman enemmän, kun tuntui, että kylkiluut vaan paistoi läpi. Tunnetustihan näyttelyssä koiraa tupataan vähän moittimaan, jos on liian metsäkuntoinen. Mutta tuo meidän Vekku on ihmeellinen koira beagletyttöihin verrattuna, että se ei määräänsä enempää syö. Tuhdimman olemuksen saaminen jäi siis vähän haaveeksi, vaikka kylkiluut menivätkin piiloon.

Lauantaina münsterit arvosteli irlantilainen John Walsh, joka kuuleman mukaan oli lukenut rotumääritelmää arvostelun aikana. Taispa olla siis ensimmäisiä kertoja, kun münstereitä arvosteli… Vekun hän arvosteli näin: Nice size. Needs more condition. Good length of head. Bite is correct. Angulations both front and rear are adequate. Topline is good. Nice rach of neck. Tällä arvostelulla tuli ERI, SA, AVK2, PU2 ja VARACA.

Sunnuntaina tuomarina oli Minna Toivakka. Hänen arvostelunsa Vekusta kuului näin: ”Koko 56 cm. Oikeat mittasuhteet omaava, kevyt runkoinen, mutta kaunislinjainen uros. Hyvä pää ja kaula. Hyvä lanneosa ja lantio. Eturinta saisi olla parempi. Rintakehä saisi olla syvempi ja pidempi. Hyvät kulmaukset. Erinomaiset sivuliikkeet. Ahtaat takaliikkeet. Miellyttävä luonne.” Tällä arvostelulla ei tältä tuomarilta saanut kuin EH:n, joka katkaisi meidän yhdeksän ERInomaisen putken.

Tuloksien valossa messari oli ainakin emännälle pienoinen petttymys. Titteleitä lähdettiin hakemaan, mutta ennakkoaavistuksien kaltaisesti ne jäi saavuttamatta. Joten pudotusta maan pinnalle ei kovin korkealta tullut. Metsästyskauden keskellä on haasteellista pitää koira näyttelykunnossa, mutta ei se tietenkään mahdotonta ole. Ensi vuonna tähän siis kiinnitetään paremmin huomiota. Ja kyllä, luit ihan oikein. Kokonaisuutena viikonloppu oli niin hieno, että ensi vuodelle alustavia suunnitelmia on jo tehty. Ja Suomessa järjestettävä Maailman Voittaja-näyttelyäkin olis tarjolla…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *