Pentuesuunnitelma ja kuulumisia

Tipulin kenneliin on suunnitteilla kennelin kolmas pienimünsterinseisojapentue. Pentueen emä tulee olemaan meille kotiin viimeisimmästä pentueesta valikoitunut Tipulin Siiri.

Haasteita sopivan uroksen löytymiselle on, ja tulee olemaan enemmän kuin tarpeeksi, joten katseita on suunnattu myös ulkomaiden suuntaan. Onneksi uroksen etsinnässä on apuna pienimünsterinseisojien jalostusneuvoja. Vaikka toki on niitä sukutauluja, koe- ja terveystuloksia tullut itsekin käytyä katselemassa.

Mitä meille muuten kuuluu?
Siitä on tosiaan reilu pari vuotta, kun tänne on tullut kirjoiteltua meidän sakin kuulumisia. Paljon on parin vuoden aikana tapahtunut, joista päällimmäisenä tulee mieleen Siirin väläytykset metsästyskoiran elkeistä, joista todisteena viime syksynä saadut AVO2 ja AVO3 tulokset KAER-kokeista. Näyttelyissäkin on tasaisesti tullut menestystä, ja viime kesänä eritoten mieltä lämmitti Sanin Maalahden ryhmänäyttelyn menestys.

Sanin kanssa on ollut viimeisen vuoden aikana myös hieman murhetta. Sanin vasemmassa kyynärässä todettiin S-pentujen jälkeen nivelrikkoa. Tämä esiintyi ontumisena kyseisellä raajalla. Hoidolla ontuminen saatiin kuntoon. Viime syksyn jahtireissujen jälkeen ontuminen palasi ja tutkimusten jälkeen todettiin nivelrikon pahenneen. Mikä ei toki yllätys ollut. Nyt yritetäänkin löytää sopivaa hoitoa, jolla ontuminen mahdollisesti saataisiin kuriin ja Sani saisi elää hyvää ja kivutonta elämää.

Ja jos ei nivelrikosta olisi ollut jo tarpeeksi murhetta, niin heinäkuussa Sanille tuli hammasjuuripaise. Itse paisehan hoituu hampaanpoistolla ja antibioottikuurilla, mutta pitkälle edennyt tulehdus aiheutti Sanille Hornerin syndrooman. Tilan nimi kuulostaa pahemmalta kuin oikeasti on. Kyseessä on siis sympaattisen hermon halvaustila, joka aiheuttaa silmän painumisen silmäkuoppaan, luomien roikkumisen ja vilkkuluomen esiin nousemisen. Onneksi tila ei aiheuta kipua ja ajan pitäisi tilan parantaa. Sitä siis odotellessa…

Silmäpuoli Sani

Uutta jahtikautta ollaan juuri aloittelemassa, joka toivottavasti jättää muistojen kirjoihin monta mukavaa muistoa.