Syksy 2019

Marraskuu lähenee jo loppuaan ja metsästyskausi on lintujahtien osalta lähes ohi, mutta jänisjahtikausi on kuumimillaan (vaikka ulkona onkin kylmää, pimeää ja märkää). Omien koirien kanssa metsässä on käyty aina kun on ollut vain mahdollista. Vaikka muorikoira ei ole enää muonavahvuudessa, niin ulkoilutettavia metsässä on riittänyt. Kesällä kun meidän laumaamme liittyi Tipulin Poju.

Paluumuuttaja Poju
Poju lähti astutuspentuna reilu 3 vuotta sitten isänsä kaveriksi. Isän ja pojan yhteiselo muuttui Pojun kasvaessa riitaisammaksi eikä tappeluilta vältytty. Tilanne alkoi käymään niin koirille kuin omistajillekin erittäin stressaavaksi, jonka vuoksi päätös Pojun muuttamisesta syntyi. Meille tarjoutuikin mahdollisuus tarjota Pojulle kotia, ja päästä näkemään että kuinka yhteiselo meidän koirien kanssa lähtisi sujumaan. Tappeluilta ei ole meilläkään vältytty urosten kesken, mutta narttujen kanssa Poju tulee hyvin toimeen. 

Junkkari 2019
R-pennuilla oli nyt syksyllä edessään mannermaisten kanakoirien jalostuskatselmus eli Junkkari. Junkkariin osallistui pennuista 7, joka erittäin hyvä määrä. Lauantaina oli münstereillä ulkomuotokatselmuspäivä. Alla tulokset ulkomuotokatselmuksesta, ja linkki ulkomuotokatselmuksen arvostelulomakkeeseen, joka täytettiin paikan päällä sähköisesti.

Ulkomuotokatselmuksessa ei pienimünsterinseisojille kovin montaa ERI+ arvostelua jaettu (uroksissa eikä) nartuissa. Risku ja Riana aka Lysti olivatkin siis kisaamassa kahden muun nartun kanssa parhaan nartun tittelistä. Lysti oli PN4 ja Risku pokkasi tässä kisassa ykkössijan. Rotunsa parhaan valinnassa uros päätti, että esiintymiset on tältä päivältä esiinnytty, joten Risku kruunattiin kasvattjan yllätykseksi rotunsa parhaaksi.

Risku ja ”junior handler”

Sunnuntaina oli vuorossa KAER-koe. Kokeista ei sen suurempia odotuksia ollut, koska pennut alkoivat vasta Junkkarin aikoihin heräilemään riistalle. Risku pääsi pellolle kasvattajamamman ohjastamana, koska Riskun isäntä oli joutunut jäämään kotosalle terveyssyistä. Koepäivä loppui Riskun kohdalla harmillisesti ensimmäisen erän jälkeen tehtyyn kylmänlinnun noutoon, jossa se säikähti laukausta. Märkä päivä pelloilla tuotti pentueeseen yhden NUO3 tuloksen, joka tuli Rymylle.

Kokonaisuutena Junkkari-viikonloppu oli mukava ja onnistunut. Ja eipä siitä olisi muuta voinut odottaakaan. kun sai viettää aikaa näiden ihanien pentujen ja heidän omistautuneiden omistajiensa kanssa.

Riekkoviikko Enontekiöllä
Ensimmäistä kertaa päätimme isännän kanssa lähteä viettämään lokakuussa lomaviikkoa Enontekiölle riekkojahdin merkeissä. Etukäteissuunnittelua ja sumplimistahan tällainen reissu vaatii, johon lähtee vain perheen vanhemmat ja osa koirista. Lapsille ja lopuille koirille piti siis löytyä hoitopaikat täksi ajaksi. Onneksi on mummat, paapat ja sisko perheineen, jotka huolehtivat lapsista ja koirista. 6 päivää saimme riekostaa hienoissa keleissä ja huippuseurassa. Saalistakin saatiin, joka takasi meille parit oikein maittavat riekkoillaliset. Sen verta mahtava reissu oli, että kyllä tässä on jo alettu suunnittelemaan ensi syksylle samanmoista reissua.

Tulevaa
Seuraavat askelmerkit koirien kanssa on Sanin suunniteltu astutus, joka todennäköisesti tapahtuu vuodenvaihteen tienoilla. Sanin sulhoksi valikoitui Tsekin maalta tuotu CVik z Romanova Chovu eli tuttavallisemmin Sisu. Elämme siis taas jännittäviä aikoja, että meneekö kaikki niin kuin Strömsöössä ja keväällä meidän taloudessa vipeltää pikkumünsterin pentuja.