Missä on potentiaaliset pennun omistajat?

Kolmessa vuodessa kerkeää unohtamaan monta asiaa, ja varsinkin sen kuinka äkkiä pennut kasvavat. Painon kehitys on ollut kaikilla tasaista eikä kukaan ole omilta kasvukäyriltään pahemmin poikennut. Silmätkin ovat osittain jo yhdeltä pennulta avautuneet, joten eiköhän lopuillekin se elämä valkene juhannuksen aikana. 🙂

Hieman tässä on kuitenkin mietityttänyt, että missä on ne beaglen pennusta haaveilevat metsästäjät, jotka toivovat pentueen vanhemmilta näyttöjä toimivuudesta (enemmän kuin sen yhden koetuloksen verran)? Tällä hetkellä Beaglejärjestön pentuvälityksessä on tarjolla useammastakin pentueesta pentuja, mutta vain yksi muu pentue, jossa on yhdistetty kaksi käyttövaliokoiraa. Tarjontaa on siis riittävästi, ja pennuista haaveilevilla on varaa valita. Se siis toki vaikuttaa siihen, että pennun varaajien soittoja ei tule liukuhihnalta.

Ehkä pennuille asettamamme hinta ja varausmaksu ovat syynä varausten vähäisyyteen? Nämä seikat laittavat koirasta haaveilevat miettimään tarkemmin, mistä sitä pentua lähdetään varaamaan. Tämä ei toki huono juttu ole ollenkaan, koska silloin pennun hankkiminen mietitään harkitusti loppuun asti. Niin ja hinnan taustallahan on se seikka, että jos pennuista joiden vanhemmilla ehkä toisella on koetulos/-tuloksia 1000 euroa, niin miksi kahden käyttövalion hinta pitäisi olla alhaisempi?

Vai onko toivomuksemme koe- ja näyttelytoiminnasta kiinnostuneista kodeista liikaa? Tämä toivomushan ei tarkoita sitä etteikö pentuja myytäisi pelkästään metsästäviin taikka koetoimintaan osallistuviin koteihin. Mutta metsään meiltä lähtevän pennun tulee päästä. Sillä ei ole väliä, että haetaanko sieltä metsästä sitten pitkiä ajoja kaato mielessä taikka treenataan tuleviin kokeisiin. Metsässä ajotouhuissa beagle on siinä toiminnassa mihin se on luotu, ja mitä me haluamme beaglen jalostuksessa ylläpitää. Näyttelyiden tärkeyttä emme vähättele, ja tokihan niistä tullut menestys tuntuu hyvältä. Mutta beaglen terveys, rakenne ja käyttöominaisuudet menevät muiden ulkoisten tekijöiden edelle, joka tarkoittaa rodussa, joka ikävä kyllä on jakautunut näyttely- ja käyttölinjaisiin, että sitä menestystä ei niin vaan näyttelyistä tule.

No, eipä pennuilla ole vielä ikää kahta viikkoakaan, niin uskomme että ne loppuelämän metsästyshenkiset kodit jokaiselle löytyy. 🙂