Riiuureissu Liperiin

Viime viikolla edettiin jännittäviä aikoja Flikan juoksun, ja astutusajankohdan suhteen. Edellisestä kerrasta jotain oppineena tiesimme, että mitään kiirettä progesteronitesteihin ei ole ennen kuin juoksun alusta on kulunut sen pari viikkoa.

Maanantaina Vesku suuntasikin Flikan kanssa Nurmoon Takalan eläinklinikalle, joka on lähin paikka, josta testin tuloksen saa samana päivänä. Maanantaina progesteroniarvo oli vielä normaalissa, joten se tiesi uusintakäyntiä keskiviikolle. Keskiviikkona arvo oli hieman noussut maanantaista, mutta ei ollut vielä lähelläkään LH-piikin arvoja. Eli ei muuta kuin perjantaina uudestaan… Perjantaina progesteroniarvo oli yli 7 nmol/l (LH-piikin viitearvo 6-9 nmol/l). Tämä tarkoitti siis sitä, että Flikka isännän kuskaamana lähtisi sulhon luokse Pohjois-Karjalaan lauantaina.

Itse astutukset olivat tapahtuneet nopeasti. Lauantaina kun Vesku ja Flikka olivat päässeet perille olivat isännät aatelleet, että annetaan koirien nyt hetki jalotella yhdessä ulkotarhassa. Samalla näkisi, että olisiko se aika pian otollinen. Näköjään hetki oli ollut Flikan mielestä heti oikea, ja ensimmäinen astutus oli tapahtunut. Siinäpä oli sitten isännät saaneet värjötellä ulkosalla reilut puoli tuntia varmistellen, että kaikki sujuu hyvin. 🙂 Toinen astutus tapahtui sunnuntaina ongelmitta.

Nyt siis toivotaan, että reissu oli tuloksekas ja kesäkuun alkupuoliskolla tulevat jänisajurit näkisivät päivänvalon.