Sanin ja Pontson näyttelykuulumisia

Reilu viikko sitten 6.5. oli Sani pitkästä aikaa kehässä Oulaisissa. Eihän Sanilla ole enää mitään saavutettavaa näyttelyrintamalla Suomessa, mutta nyt neiti ilmoitettiin kehään, jotta Salmen (Sanin kasvattajan) toive kasvattajaryhmästä toteutuisi. Pikkumünsterit Oulaisissa tuomaroi Perttu Ståhlberg, jonka arvostelu Sanista meni näin:
”Keskikokoinen. Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Oikeailmeinen pää. Kuono saisi olla pidempi. Hyvä kaula. Pitkä lanneosa. Sopivasti kulmautunut. Karva lähdössä. Kyynärpäät saisivat olla tiiviimmät. Liikkuu tasapainoisesti riittävän pitkällä askeleella.”

Valioluokan kilpailuluokassa ja paras narttu kisassa Sani jäi äitikoiran Kafkan taakse, joten Oulaisten näyttelyn loputulos oli ERI SA VAK2 PN2. Mutta hieno tulos ja ensimmäinen ERInomainen Sanille valioluokassa! 🙂

Pontson näyttely nro. 2
Pontson toinen näyttelykerta oli sunnuntaina 7.5. Savitaipaleen ryhmänäyttelyssä. Beaglet näyttelyssä tuomaroi Sakari Poti, ja tällä kertaa ei ihan yhtä hyvää menestystä tullut kuin edellisen viikonlopun näyttelystä. Mutta arvostelu itsessään oli hieno: ”Keskikokoinen, mittasuhteiltaan oikea, vielä hieman kevyttyyppinen. Kevytkuonoinen pää. Tiivis runko. Hyvät kulmaukset. Pysty, tanakka häntä. Hyvä karva. Tyypikäs liike. Rauhallinen luonne.”

Tällä arvostelulla irtosi JUN EH JUK1, mikä on täysin ymmärrettävää, kun kyseessä on vielä nuori koira, joka tarvitsee aikaa kehittyäkseen lopullisiin mittoihinsa. Mutta Pontson näyttelyura on hienosti saatu alkuun, ja uskon sekä toivon, että muitakin P-pentuja tullaan näkemään näyttelykehissä kesän aikana…